Info

 

Microblading on kulmamuotoilua, jolla on mahdollista saada luonnolliset, symmetriset ja huolitellun näköiset kulmat. Toimenpiteellä voidaan luoda puuttuvat kulmat, vahvistaa omia ja korjata epäsymmetriaa. Väripigmentti laitetaan ihon pintakerrokseen pienien viiltojen kautta. Viillot tehdään ohuella terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Light Microblading- tekniikalla saadaan vielä ohuempia sekä luonnollisempia karvoja kuin perinteisellä microbladingilla. Jos olet tulossa toimenpiteeseen tai suunnittelet Light Microblading- käsittelyä, suosittelen lukemaan seuraavan infopaketin huolellisesti.

Milloin microblading ei sovellu?

Esteitä microbladingille ovat raskaus, HIV, Roaccuttan lääkekuuri (täytyy olla 12 kk viimeisimmästä hoidosta), verenohennuslääkkeet, diabetes (täytyy olla lääkärin lupa toimenpiteeseen), verenpainetauti (täytyy olla lääkärin lupa toimenpiteeseen), verenvuototauti, puuduteaineallergia (vaikuttava aine lidokaiini), ihottuma kulmien alueella tai keloiditaipumus. Luomet kulmien alueella on mahdollista kiertää. Microblading-käsittelyyn tarvitaan aikuisen lupa alle 18-vuotiaille. Kulmien teon jälkeen tulisi odottaa 4 kk, jotta voi luovuttaa verta (perustuu Euroopassa noudatettaviin säädöksiin). Imetys ei ole este, mutta pigmentit voivat pysyä huonosti. Botoxin ottamisesta tulisi olla kulunut 2 viikkoa ennen toimenpidettä.


Jos epäröit voiko toimenpidettä tehdä tai mieleesi tulee kysymyksiä Light Microblading- käsittelystä, niin ota yhteyttä!


 
IMG_2294.JPG
Phibrows Supe ja Swiss Color

Phibrows Supe ja Swiss Color

PIGMENTIT

Käytössäni ovat Swiss Colorin ja Phibrowsin Supe pigmentit. Olen halunnut käyttööni markkinoiden puhtaimmat ja turvallisimmat pigmentit. Swiss Colorin pigmentit eivät sisällä rautaoksideja joten värit säilyttävät sävynsä paremmin haalistuessaan. Raaka-aineiden laatu täyttää (ResAP 2008 1) kaikki laatuvaatimukset ja läpäisevät riippumattomien akkreditoitujen laboratorioiden toimesta tehdyt lisätutkimukset. (Swiss Color- maahantuoja)

Microblading Phibrows Supe pigmentit ovat viidennen sukupolven Phiacademyn kehittämiä värejä, suurin ja tunnetuin PMU-akatemia maailmassa. Supe- sarjan pigmentit ovat kehitetty korkeiden eurooppalaisten standardien mukaisesti, eivätkä ole haitallisia iholle. Värit haalistuvat hitaasti ja kauniisti säilyttäen halutun sävyn pitkään, kunnes pigmentti katoaa kokonaan. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen pigmentti, jonka valmistaja takaa pitkäkestoisen lopputuloksen sekä muuttumattoman värin parantumisenkin jälkeen. (Phibrows- maahantuoja)

 

 


toimenpide

Ennen toimenpidettä kyselen toiveesi lopputuloksesta. Oma tavoitteeni on muotoilla kauniit ja luonnolliset kulmat, jotka näyttävät hyvältä myös ilman meikkiä. Muoto ja väri katsotaan ja suunnitellaan huolellisesti. Kulmat mitataan kulmatyökalulla, piirretään ja muoto tarkistetaan sovelluksella. Ensimmäiset viillot, raamit kulmille tehdään ilman pintapuudutetta, jotta lihasten rentoutuminen ei vaikuttaisi symmetriaan. Sen jälkeen lopputoimenpide tehdään pintapuudutteella, joka haihtuu elimistöstä 2 h kuluessa. Puuduteaineallergisille ja erittäin kipuherkille toimenpidettä ei suositella. Toimenpiteeseen on varattava n. 3h, ja jos pohjalla on vanha pigmentointi niin enemmän. Laitathan viestiä, jos sinulla on haalistunut tai vanha pigmentointi alla.

Toimenpiteen jälkeen iho voi punoittaa hetken. Kulmat ovat kaikista tummimmat tekopäivänä ja sitä seuraavana päivänä. Ihon pinta on vielä rikki ja pigmentti näkyy selkeämmin. Iho on erittäin tärkeä pitää puhtaana, eikä kulmia saa kosketella.

 

IMG_2621.JPG

IMG_2643.JPG

jälkihoito

Saat mukaasi voidetta, joka on tarkoitettu kulmien jälkihoitoon. Hoitovoidetta voi laittaa useammin heti seuraavana päivänä toimenpiteestä, mutta muutoin aamuin illoin varovasti levittäen. Vältä aurinkoa, saunomista ja uimista viikko, alueen meikkaamista ja hikiliikuntaa 5 - 7 päivää. Kulmat on suojattava aurinkosuojalla auringonpaisteessa. Suojaksi sopii lapsille tarkoitettu aurinkosuojavoide. Kulmat voidaan tehdä kesällä, mutta pitkä hellejakso ei ole paras aika uusiin kulmiin koska pigmentti pysyy huonommin. Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen. Vältä solariumia kaksi viikkoa, äläkä värjää kulmia kahteen viikkoon. Saat mukaasi jälkihoitoon vielä erillisen ohjeen.

Täysin parantunut lopputulos näkyy noin neljän viikon päästä. Toimenpiteen jälkeen ihoon saattaa tulla rupea tai iho hilseilee. Tärkeää olisi olla repimättä rupea, jotta pigmentti ei poistuisi sen mukana. Älä myöskään rasvaamalla rasvaa rupea/hilseilyä irti. Täytyy huomioida, että lopputulos on valmis vasta vahvistuksen jälkeen. Usein osa kulmista haalistuu enemmän mutta vahvistuksessa nämä saadaan korjattua. Aloitan mieluummin vaaleammalla kuin tummalla värillä joten jos väri tuntuu liian hennolta, voidaan sitä myös tummentaa vahvistuksessa. Osa tarvitsee vielä kolmannen vahvistuksen. Vahvistus tehdään 4-8 viikkoa ensimmäisen kerran jälkeen ja siihen aikaa varataan noin 1,5h tai enemmän, riippuen siitä, miten pigmentti on pysynyt.

Lopputulos kestää noin vuoden, mutta on mahdollista, että se kestää iholla jopa 1,5 – 2- vuotta. Pysyvyys riippuu paljon ihmisestä ja ihotyypistä. Rasvoittuvalla iholla pigmentin pysyvyys voi olla vain 6kk. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen pysyvyyteen vaikuttaa paljon hoito-ohjeiden noudattaminen. Esimerkiksi aurinko haalistaa pigmenttiä, rasvaisella iholla pigmentti ei pysy niin hyvin ja ohut aikuinen iho pitää pigmentin paremmin kuin nuorempi iho. Kosmetiikka, hoidot ja mekaaninen kulutus vaikuttavat pysyvyyteen. Ohuemmalla aikuisella iholla parempi vaihtoehto microbladingille on kestopigmentointi 3D-karvatekniikalla.